Over ons

Marc Pors

Marc Pors is sinds 1983 actief als boekhouder, administrateur en financial controller bij diverse Nederlandse en internationale ondernemingen geweest. Door deze 35+ jaren ervaring kan hij veel voor u betekenen als uw sparringpartner om uw bedrijf een stap vooruit te helpen. Zowel ondersteunend op administratief vlak, commercieel vlak en bij het aantrekken van financieringen.

Ook is hij ruim 12 jaar actief geweest in de Franchising branche en kan hij daardoor u adviseren als u op het punt staat een franchiser te worden. Veel meer dan alleen een jaarrapport voor de belastingdienst bieden wij begeleiding van nabij voor onze klanten. Marc geeft u de aandacht en tijd die u nodig heeft tegen een betaalbaar tarief. Maakt u een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking bij ons op kantoor in Bolsward of bij u.

We maken graag kennis!

Wij zijn een klein en groeiend administratiekantoor en adviesbureau. Wij kijken er naar uit kennis te maken met u en uw team en u te helpen met het vaststellen van uw doelen, aandragen van oplossingen en het realiseren hiervan.

Administratiekantoor versus Accountant

Veel ondernemers schakelen een accountant in voor de boekhouding. Dit is vaak erg kostbaar.

Wat zijn de verschillen?

Zowel een accountant als een administrateur is opgeleid op financieel en fiscaal gebied. De accountant is echter hoger opgeleid en beschikt over specialistische kennis. Dit komt tot uitdrukking in het uurtarief. Gangbaar uurtarief van een accountant ligt tussen de € 100 en € 250 terwijl dit bij landelijk opererende kantoren zelfs een veelvoud hiervan kan zijn. Bij lokale administratiekantoren wordt veelal een uurtarief tussen de € 35 en € 60 gehanteerd.

Wanneer heb ik een accountant nodig?

Heeft u te maken met complexe financiële constructies of regelgeving op gebied van jaarverslaggeving, dan kunt u een accountant nodig hebben. Is dit het geval, dan kunnen wij u doorverwijzen naar een accountantsbureau waar wij een samenwerking mee hebben.

Heb ik een accountantsverklaring nodig?

De accountantsverklaring is nodig voor ondernemingen die hieraan wettelijk onderworpen zijn. Dit zijn veelal grote ondernemingen en is vastgelegd in het Burgelijk Wetboek onder artikel 2 396 lid 1. Grote ondernemingen zijn ondernemingen met:

  • Waarde van de activa (bezittingen) op de balans groter dan € 4.400.000
  • Netto omzet per jaar groter dan € 8.000.000
  • Gemiddeld aantal werknemers over het boekjaar groter dan 50

Voldoet u aan één van deze voorwaarden dan heeft u een accountants verklaring nodig.

Samenvattend:

Bespaar uw onderneming hoge kosten en zoek een betrouwbaar en kundig administratiekantoor.

 

Marc Pors
Eigenaar / Ondernemer
Over Marc Pors

Marc Pors is sinds 1983 actief als boekhouder, administrateur en financial controller voor diverse Nederlandse en internationale ondernemingen. Hij ondersteunt zowel administratief als commercieel en bij het aantrekken van financieringen. Ook is Marc ruim 12 jaar actief geweest in de Franchising-branche en kan u hierover adviseren als geen ander.

Met meer dan 35 jaren ervaring een betrouwbare sparringpartner!

Referenties

"EHB is mijn 3e boekhouder sinds de oprichting van mijn onderneming. Voor het eerst krijg ik nu informatie waar ik wijs uit word. Ik kan nu mijn kosten beter beheersen wat mijn netto inkomsten goed doet. Ik kan u EHB Administratie & Advies van harte aanbevelen!"
A.H. te Harlingen, Ondernemer
"Ik had een jaar achterstallige boekhouding. EHB heeft dit voor mij in rap tempo verzorgd en heeft naast mijn jaarrapport ook de IB-aangifte adequaat afgewikkeld. Ik kijk al uit naar de eerste kwartaalrapportages over het lopend boekjaar!"
D.R. te Harlingen, zzp-er
"Marc Pors heeft voor mijn startende onderneming een ondernemingsplan geschreven. Hiermee heb ik de benodigde financiering kunnen krijgen. Ik kan EHB Administratie & Advies van harte aanbevelen."
D. van I te Lelystad, Retailer
"Ik heb gebruik gemaakt van de schuld bemiddeling van EHB Administratie & Advies en heb hiermee rust teruggebracht in mijn onderneming. De bemiddeling heeft mijn problematische schulden weer onder controle gebracht."
J.F. te Franeker, zzp-er